Red Velvet Cake - Tort "Catifea Rosie"

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 250 gr. faina cernuta
  • - 1/2 lingurita sare
  • - 15 gr. cacao
  • - 120 gr. unt dulce la temperatura camerei
  • - 300 gr.zahar tos
  • - 2 oua mari
  • - 1 lingurita vanilie extract
  • - 240 ml lapte batut
  • - 2 linguri colorant rosu, de preferat lichid, folosit la colorarea prajiturilor si a mincarurilor (nu pt colorarea oualelor)
  • - 1 lingurita praf de copt si una de otet pt dizolvare
  • - fulgi de cocos dulce (pt ornat tortul)
  • Pentru crema:
  • - 360 ml frisca lichida
  • - l pachet brinza crema Philadelphia - 250 gr.- la temperatura camerei
  • - 1 pachet brinza Mascarpone - 250 gr.- la temperatura camerei
  • - 3/4 lingurita vanilie extract
  • - 250 gr. zahar pudra cernut
  • - coaja rasa si zeama de la 1 lamiie

Mod de preparare

Intr-un castron se cern impreuna faina, sarea si cacaoa. Se lasa in asteptare.

In alt castron se pune untul,impreuna cu zaharul tos, se bate bine folosind mixerul, cam 2-3 min, dupa care se adauga ouale, unul cite unul, batind bine dupa fiecare adaugare si adaugam si vanilia.

In vasul in care avem laptele batut adaugam culoarea rosie amestecind bine sa se omogenizeze.Alternativ adaugam faina si compozitia de lapte, in 3 etape, incepind si terminind cu faina.Praful de copt se dizolva inainte de adaugare in aluatul pt blat si se adauga imediat amestecind usor sa se incorporeze.Aluatul se divide in 2 forme rotunde, (cam de 21 cm in diametru), unse si pregatite in prealabil.Nivelati cu spatula aluatul sa fie uniform. Se introduce in cuptorul preincins la 175 grade C. in centrul lui si se coace pentru 25-30 min, ori, facem proba cu scobitoarea!.Se lasa sa se raceasca in forme pe un gratar de fier 10 min.Se scoate din forma folosind un platou si inversind blatul pe el.Cind este complet rece se impacheteaza in folie de plastic si se baga in congelator pentru 1 ora cel putin, ca sa il putem taia in 2, fiecare blat. Deci o sa avem 4 foi.

Cind blatul "se racoreste", pregatim crema, astfel: cremele Philadelphia si Mascarpone se amesteca bine impreuna cu zaharul pudra, vanilia, coaja rasa de lamiie si zeama ei intr-un castron mai mare,dupa care adaugam frisca lichida in 2 etape, amestecind bine dupa fiecare adaugare. Daca crema vi se pare mai subirica, se pune la frigider pentru 1 ora.

Blaturile de tort se taie in doua cu un cutit zimtat.Fata blatului se pune dedesubt si cea de jos care a fost pe fundul formei,cu partea unde a stat in forma, deasupra pentru ca este cea mai nedeta.Se "cremuieste" tortul si se da si pe laturi cu crema.Se garniseste cu fulgi de cocos dulce sau nedulce, dupa preferinta. Blatul trebuie sa fie rosu si moale.

Blatul meu a iesit mai inchis la culoare, pt ca aici rosul este mai mult "bordeaux"!, dar a fost foarte bun.Sper sa va placa tortul.

Va doresc desert placut!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise