Reteta de chec pufos cu apa minerala. Rapid, economic si delicios

Incearca aceasta reteta de chec pufos cu apa minerala, este rapida, economica si delicioasa! Preparat simplu cu doar cateva ingrediente: oua, zahar, ulei, apa minerala si un strop de cacao pentru un efect marmorat. Perfect pentru desertul de weekend!

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 150 ml apa minerala
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura de cacao
  • 1 pliculet de praf de copt (10 g)
  • un praf de sare
  • 300 g faina
  • esenta de vanilie sau coaja de lamaie
  • zahar pudra pentru decor (optional)

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 175°C.
Tapeteaza o tava mare de chec cu hartie de copt sau unge-o cu unt si pudreaza-o cu faina.

Intr-un bol mare, mixeaza ouale cu zaharul pana cand obtii o compozitie spumoasa, iar zaharul este dizolvat complet.

Adauga treptat uleiul, amestecand continuu. Pune si esenta de vanilie sau coaja de lamaie, daca doresti.

Adauga apa minerala si omogenizeaza usor.
In alt bol, amesteca faina cu praful de copt, apoi adauga amestecul de faina treptat in compozitia de oua. Amesteca cu o spatula sau la viteza mica cu mixerul, pentru a nu pierde aerul din compozitie.

Pune deoparte aproximativ o cana din compozitia de chec, in care vei adauga lingura de cacao, amestecand bine pana se omogenizeaza.
Toarna compozitia alba in tava pregatita.
Adauga deasupra compozitia cu cacao si, cu o furculita sau o scobitoare, amesteca usor, formand linii pentru un efect marmorat.

Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace timp de 40-45 de minute, sau pana cand checul trece testul cu scobitoarea (scobitoarea trebuie sa iasa curata din chec).

Lasa checul sa se raceasca in tava pentru cateva minute, apoi scoate-l si lasa-l pe un gratar sa se raceasca complet.

Sugestii de servire
Poti presara zahar pudra deasupra inainte de servire pentru un aspect mai festiv.

Incearca si reteta de chec cu unt, vanilie si stafide, chec pufos cu cacao sau chec tigrat. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise