Reteta delicioasa de inghetata pe bat cu iaurt si zmeura. Desert racoritor, sanatos si usor de preparat

Descopera cum sa prepari o inghetata pe bat cu iaurt si zmeura, un desert racoritor, sanatos si usor de preparat. Perfect pentru zilele calde de vara!

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g de iaurt grecesc
  • 200 g de zmeura proaspata sau congelata
  • 2-3 linguri de miere sau sirop de artar (in functie de cat de dulce preferi inghetata)
  • 1 lingurita de extract de vanilie (optional)
  • forme pentru inghetata pe bat
  • bete pentru inghetata

Mod de preparare

Daca folosesti zmeura proaspata, spal-o bine si las-o sa se scurga. Daca folosesti zmeura congelata, las-o sa se dezghete complet.
Pune zmeura intr-un blender si mixeaza pana obtii un piure fin. Daca doresti sa elimini semintele, poti trece piureul printr-o sita fina.

Intr-un bol mare, amesteca iaurtul cu mierea (sau siropul de artar) si extractul de vanilie. Amesteca bine pana se omogenizeaza.
Adauga piureul de zmeura in amestecul de iaurt si amesteca bine.

Toarna amestecul de iaurt si zmeura in formele pentru inghetata. Asigura-te ca lasi putin spatiu in partea de sus a formei, deoarece inghetata se va dilata putin la congelare.
Introdu betele in forme.

Pune formele in congelator si lasa-le sa se congeleze timp de cel putin 4 ore sau pana cand inghetata este complet solidificata.

Pentru a scoate inghetatele din forme, poti sa pui formele sub un jet de apa calda timp de cateva secunde sau sa le lasi la temperatura camerei pentru 1-2 minute. Trage usor de bete pentru a scoate inghetatele.

Poti adauga bucati de fructe intregi in amestec pentru o textura mai interesanta.
Pentru o varianta mai cremoasa, poti inlocui o parte din iaurt cu smantana pentru frisca.
Bucura-te de aceste inghetate racoritoare si sanatoase!

Incearca si reteta de inghetata pe bat cu ciocolata, inghetata de vanilie sau inghetata cu fructe de padure. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise