ROSII UMPLUTE CU 'PESMET DE ORZ SI ULEI DE MASLINE

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 portii
  • 10 linguri ulei de masline extra virgin
  • 4 rosii mici
  • ½ lingurita pasta de rosii
  • 2 cesti pesmet de orz (pâine de orz uscata si macinata)
  • 1 ceasca patrunjel tocat marunt
  • 2 catei usturoi, tocati marunt
  • 2 oua batute
  • 1 lingurita oregano
  • 2 linguri brânza tare (\"kefalotyri\'1
  • sare
  • 1 lingurita piper negru

Mod de preparare

1. Se spala rosiile, se sterg si se taie în doua, apoi se scobesc cu o lingura. Se sareaza si se întorc cu fata În jos sa se scurga zeama. Se lasa asa 20 de minute.

2, Se, amesteca pesmetul cu pasta de rosii, cu pulpa de rosii scobita, oregano, brânza, ouale si piperul. Se umplu rosiile cu acest amestec si se pun într-un vas de sticla rezistenta la foc, uns cu putin ulei. Peste fiecare rosie se toarna o lingura de ulei de masline. Se baga in cuptor si se lasa 20 de minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise