Rulada de cartofi cu legume si sos de smantana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg cartofi;
  • 2 ouă;
  • 1 pahar lapte;
  • 1 lingură de unt;
  • sare;
  • Umplutură:
  • 500g morcovi;
  • 1 ardei gras roşu;
  • 1 ardei gras verde;
  • 2 linguri unt;
  • 1 linguriţă zahăr;
  • sare.
  • Pentru sos de smântână:
  • 150g smântână;
  • 1 lingură de unt;
  • 1 linguriţă făină;
  • sare

Mod de preparare

Cartofii curăţaţi se fierb în apă sărată. Când sunt gata, se scurg de apă şi se strivesc ca pentru piure, se amestecă cu laptele şi untul, se potrivesc de sare.

Morcovii şi ardeii, curăţaţi şi spălaţi, se taie ca tăiţeii şi se călesc înăbiuşit în unt cu zahărul, sarea şi câteva linguri de apă până scad şi se înmoaie.

Pe o folie alimentară se întinde în strat uniform coca de cartofi, deasupra legumele şi se rulează cu folia unind capetele.

Se aşază ruloul pe o tavă unsă cu unt, se unge cu un ou şi se dă la cuptor până se rumeneşte. Inainte de a fi servit, se taie în felii groase de două degete. Se serveşte cu sos de smântână care se prepară astfel: făina se amestecă cu smântâna puţin câte puţin, se pune la foc mic în unt , amestecând continuu 8-10 minute.

Poftă bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise