Rulada pufoasa cu frisca naturala si capsuni proaspete - reteta simpla si usor de preparat

Invata cum sa faci o rulada perfecta, care nu crapa! Blat pufos, frisca fina si capsuni proaspete – desert ideal pentru orice moment dulce, gata in 30 de minute.

Portii
8-10
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
12 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua medii, la temperatura camerei
  • 125 g zahar tos
  • 125 g faina alba (cernuta fin)
  • 1 plic de zahar vanilat (sau 1 lingurita extract de vanilie)
  • un varf de cutit de sare
  • Pentru umplutura:
  • 300 ml smantana pentru frisca (35% grasime), rece
  • 2 linguri zahar pudra (sau dupa gust)
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 200 g capsuni proaspete, spalate, bine scurse, taiate cubulete
  • Pentru decor:
  • 100 ml frisca batuta (din umplutura sau separat)
  • 5-6 jumatati de capsuni
  • zahar pudra

Mod de preparare

Daca esti in cautarea unui desert usor, racoritor si rapid, aceasta rulada cu frisca naturala si capsuni proaspete este alegerea perfecta. Cu un blat moale ca un nor, care se ruleaza fara sa crape, si o umplutura fina, dulce-acrisoara, acest desert aduce bucurie in fiecare felie. Nu ai nevoie de ingrediente sofisticate sau de tehnici complicate – doar de putina rabdare si de cateva trucuri simple pentru un rezultat spectaculos.

Prepara blatul
Preincalzeste cuptorul la 180°C. Tapeteaza tava de 30-32×40 cm cu hartie de copt.
Separa ouale. Bate albusurile spuma cu un praf de sare. Cand incep sa prinda consistenta, adauga zaharul tos + zaharul vanilat, treptat, mixand pana devin bezea lucioasa.
Adauga galbenusurile pe rand, mixand usor la viteza mica.
Incorporeaza faina cernuta, in 2-3 transe, cu spatula, cu miscari lente de jos in sus (nu folosi mixerul!).
Toarna compozitia in tava, nivelati cu o spatula.

Coace 10-12 minute – cand e usor rumenit si revine la atingere cu degetul, e gata.

Rularea blatului
Scoate blatul pe un prosop umed si curat. Indeparteaza hartia de copt.

Ruleaza-l imediat, cat e cald, impreuna cu prosopul.
Lasa sa se raceasca complet asa rulat (20-30 min).

Prepara umplutura
Bate frisca rece cu zaharul pudra si vanilia pana face varfuri ferme.
Incorporeaza cubuletele de capsuni cu o spatula.

Asamblare
Desfa cu grija blatul racit.
Intinde frisca cu capsuni, lasand 1-2 cm margina libera.
Ruleaza la loc, strans, dar cu blandete. Infasoara in folie alimentara si pune la rece minim 1 ora.

Decor final
Bate separat 100 ml frisca (sau opreste putina din umplutura).
Cu un pos cu dui stea, fa 5-6 moturi de frisca deasupra ruladei.
Pe fiecare mot, asaza cate o jumatate de capsuna.
Pudreaza usor cu zahar pudra.

Incearca si reteta de prajitura fara coacere cu capsuni si ciocolata, prajitura rapida cu capsuni sau tarta rustica cu capsuni. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise