Rulouri picante din dovlecei, cu guleras jambonat, umplute cu legume

Se spala si se sterg bine dovleceii, apoi se taie capetele si se feliaza pe lung.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 dovlecei tineri
  • cateva felii subtiri de jambon
  • 250 g mix de legume(dupa preferinta)
  • 150 g scarita afumata
  • 100 g cascaval
  • un ardei iute rosu
  • ulei
  • sare
  • amestec uscat de condimente(cimbrisor, oregano, dafin, maghiran, piper)
  • cateva scobitori din bambus

Mod de preparare

Se spala si se sterg bine dovleceii, apoi se taie capetele si se feliaza pe lung, in fasii siubtiri, care apoi se coc un pic pe ambele fete, cateva secunde, pe un gratar de teflon, uns cu un strop de ulei.

Se scot feliile pe un platou si, cat sunt calde, se ruleaza cu grija si se prind capetele cu o scobitoare.

Intr-o tigaie se incinge un pic de ulei in care calim iute cateva secunde ardeiul iute taiat rondele curatat de seminte, il scoatem pe o farfurioara si in acelasi ulei calim scarita afumata taiata cubulete mici impreuna cu legumele, saram si condimentam dupa gust si lasam sa scada tot sucul lasat si legumele sa se inmoaie. Taiem si cascavalul cubulete mici.

Se pregateste o tavita tapetata cu hartie pentru copt si se asaza rulourile unul langa altul. In fiecare rulou se baga cate un rulou de jambon, lasand 1 cm mai inalt decat ruloul de dovlecel pentru a-l putea petrece peste ruloul de dovlecel, ca un guleras.

In fiecare rulou astfel aranjat se pune cate o lingura de legume sotate, apoi se presara cubulete de cascaval si deasupra iar legume sotate, si presaram si cateva cubulete de cascaval. Cascavalul are rolul de a lega legumele sotate si de a da cosistenta legata preparatului. Se dau la cuptor cca. 15 minute, dupa care se indeparteaza scobitorile si se asaza pe platou decorate cu ronelele calite de ardei iute si oregano sau cimbrisor verde. Se pot consuma ca aperitiv rece, sunt delicioase.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise