Salată cu roşii şi macrou afumat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 1 macrou afumat
  • 4 roşii
  • 1 salată verde
  • 1 legătură ridichi
  • 1 fir de ceapă verde
  • 4 linguri zeamă de lămâie
  • 5 linguri ulei
  • 10 măsline
  • sare
  • piper
  • 1 legătură verdeaţă.

Mod de preparare

Speli cartofii şi-i fierbi cu tot cu coajă. Cureţi apoi salata, ridichile, ceapa verde, roşiile, le speli şi tai salata bucăţi, ridichile şi roşiile felii, iar ceapa o toci. După ce au fiert cartofii, îi decojeşti, îi tai cubuleţe şi îi amesteci cu legumele tăiate. Dezosezi peştele, îl tai bucăţele şi-l adaugi în salată. Amesteci zeama de lămâie cu uleiul, sare şi piper după gust şi adaugi acest sos în salată împreună cu verdeaţa tocată şi măslinele.

Sfat!

Salata e bună cu orice peşte afumat sau din conservă, caz în care ori pui uleiul din conservă, ori îl înlături şi-l adaugi pe celălalt. În nici un caz, două tipuri de ulei!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise