Salata

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr varza alba.250 gr varza rosie
  • 250 gr morcov
  • 250 gr mere
  • 250 gr masline verzi taiate felii
  • 2 buc. lamiie
  • 25-30 gr vegeta
  • 50-75 gr hrean ras
  • 70 gr ulei de masline
  • un praf de sare
  • piper
  • un praf de tarhon
  • frunze de telina si patrunjel

Mod de preparare

Varza rosie si cea alba plus merele si morcovul se dau prin razatoare sau se toaca felii subtiri,lamiile se fac cubulete mici,hreanul se rade pe razatoare,se adauga uleiul de masline sarea si piperul,optional vegeta.Tot melanjul se amesteca usor,se lasa la frigider 1/2-1 h inaintea sosirii invitatilor.Reteta este indicata pentru 6 persoane.Se vor aseza frumos citeva frunze de telina.patrunjel si un praf mic de tarhon.Daca serviti in modul romanesc...nu stilul bufetului suedez,..va recomand ca deasupra salatei din fiecare bol sa asezati o felie de lamiie peste care veti pune acele frunze si praful de tarhon.Recomand vinul alb sec si piine sau bageta frantuzeasca taiata felii circulare(de efect ar fi pe lungime la 5 cm lungime fiecare )prajita la gratar ,nu in ulei .Merge linga orice fel de friptura la gratar cu unt deasupra si cimbru.

sa aveti pofta !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise