Salata albaneza

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 ardei grasi
  • 3 rosii frumoase
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 cartofi fierti
  • 2 lingurite de stafide
  • 4 linguri de smantana sau iaurt
  • 2 linguri de ulei
  • 1-2 cepe
  • sare si piper.

Mod de preparare

Se taie ardeii rondele si ceapa feliute,se pun intr-un castron si se freaca cu sare,se acopera si se lasa 15 minute.Separat se pun cartofii fierti si taiati cubulete,rosiile taiate felii subtiri,stafidele,ceapa stoarsa si ardeii storsi,mararul si patrunjelul.Intr-un pahar se pregateste sosul din ulei,1/2 lingurita de sare putin piper si smantana batand mereu cu furculita.Se toarna sosul peste salata din castron,se amesteca usor si se da la rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise