Salata bucatarului

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 300 g ciuperci
  • 8 bucati miez anghinare din conserva
  • 50 g fetica
  • 1 conserva melci
  • 1 ceapa
  • 1 lingura unt
  • 1 legatura hasmatuchi
  • 2 linguri otet cu tarhon
  • 1 lingura unt
  • 5 linguri ulei de masline
  • 2 linguri parmezan ras
  • piper alb proaspat macinat
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Se curata ciupercile, se spala si se taie felii. se curata ceapa si se taie marunt; Se incinge untul intr-o tigaie pana s-a topit, se calesc ciupercile cu ceapa cca 5 minute, se scot si se lasa sa se raceasca; se scurg melcii si anghinarea, anghinarea se taie in 4. Se spala fetica, se curata fara a desparti frunzulitele, apoi se zvanta; Se spala hasmatuchiul, se toaca marunt, se pastreaza cateva frunzulite pentru ornat; Se amesteca otetul cu sarea, piperul, uleiul, la sfarsit se adauga hasmatuchiul; Se aranjeaza pe un platou ciupercile, melcii, anghinarea, de jur imprejur fetica. Se toarna sosul peste salata, se orneaza cu frunzulite de hasmatuchi, se presara deasupra parmezanul si se serveste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise