Salata calda de legume

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g cartofi noi
  • 250g morcov
  • 250g dovlecei
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • 1 ardei iute rosu
  • 200g orez cu bob rotund
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri capere
  • 2 fileuri sardele(in ulei)
  • 2 fire de ceapa verde
  • 4 linguri suc de portocale
  • 2 linguri otet din vin alb
  • piper
  • 1 varf de cutit de zahar
  • 1/2 lingurita de chimen
  • 4 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Cartofii se taie in felii pe lungime,morcovii oblic felii,iar dovleceii tot felii.Feliile de cartofi se fierb in apa cu sare 15 minute.Dupa 5 minute se adauga morcovii si apoi la 7 minute dovleceii.Separat se fierbe orezul.Legumele se scurg de apa.

Pentru sosul de marinata se curata ardeiul iute de seminte.Usturoiul se toaca impreuna cu caperele si cu sardinele scurse de ulei.Ceapa se taie inele.

Se amesteca ingredientele,se adauga sucul de portocale,otetul,sarea,piperul,zaharul si chimenul.La final se toarna uleiul de masline.

Se amesteca orezul cu legumele calde,se toarna marinata si se presara cu patrunjel tocat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise