Salata combinata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g rosii,
  • 4 legaturi ridichi,
  • 4 capatini de salata verde,
  • 300 g ardei gras,
  • 4 legaturi ceapa verde,
  • 300 g castraveti verzi,
  • 100 g masline,
  • 100 g telemea,
  • 200 ml ulei,
  • 50 ml otet sau 250 g lamîie (pentru zeama).

Mod de preparare

Rosiile se curata, se spala, se taie felii. Ridichile se spala, se curata de frunze si virfuri si se taie jumatati sau sferturi. Salata verde se curata si se taie in lungime. Ardeii grasi se curata de cotoare, se spala si se taie in lungime si apoi pe jumatate. Ceapa verde se curata, se spala si se taie in bucati de 2 — 3 cm. Castravetii verzi se curata de coaja, si se taie rondele. Maslinele se desareaza in apa rece si se adauga in castronul de pregatire, odata cu uleiul, otetui sau zeama de lamiie si sarea. Ule¬iul si otetui se amesteca si se bat cu telul pina se formeaza o emulsie ornogena, dupa care se adauga in salata. Se serveste in salatiere sau pe farfurii si se rade brinza deasupra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise