Salata cu branza fripta

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • # 1 salata verde mica
  • # 1 castravete lung sau 3 cornisoni
  • # 4 rosii mijlocii sau 10 rosii cirese
  • # 2 morcovi
  • # 2 fire ceapa verde
  • # 4 linguri ulei de masline
  • # 2 linguri otet balsamic
  • # 1 lingurita condimente de Provence (cimbru, cimbrisor, busuioc si maghiran)
  • # 150 g cas de oaie sau telemea nesarata
  • # 2 linguri seminte decojite de floarea-soarelui
  • # sare

Mod de preparare

1. Desfaci salata in frunze, pe care le speli si le lasi sa se scurga.

2. Cureti morcovii si ceapa, apoi le speli, impreuna cu rosiile si castravetele.

3. Razi mare morcovii sau ii tai in bastonase subtiri. Tai ceapa si castravetele in rondele, rosiile in felii, iar salata in fasii.

4. Tai branza in felii groase de 1-1,5 cm. Le frigi pe un gratar teflonat, la foc mic, cate 2 minute pe fiecare parte, apoi le tai in dreptunghiuri.

5. Prepari un sos din otet, ulei, condimente si sare dupa gust.

6. Pui legumele si branza intr-un bol, le acoperi cu o farfurie si amesteci salata prin rasturnari repetate. O stropesti cu sosul si presari semintele de floarea-soarelui.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise