Salata cu ciuperci la gratar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/4 franzela
  • 300-350ml ulei
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei iute rosu
  • 45ml otet din vin rosu
  • zahar
  • 5 ciuperci mari
  • 1 ardei kapia
  • 1 castravete verde
  • 2 teline mici
  • 30g capere
  • patrunjel
  • 1 ceapa rosie
  • 150g branza(telemea
  • cascaval)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Painea se taie cuburi,se presara cu sare si 2-3 linguri de ulei si se pune in tava la cuptor 10-15 minute sa se prajeasca.Usturoiul se zdrobeste cu sare,se amesteca cu ardeiul iute curatat de seminte si tocat,pana se formeaza o pasta.Se adauga otetul si zaharul(un varf de cutit)

,se amesteca,apoi se pun 200ml ulei si se freaca bine.

Ciupercile se stropesc cu 2-3 linguri de ulei,sare si piper si se rumenesc pe un gratar incins.;se taie felii si se pun intr-un vas mare.

Se adauga castravetele taiat rondele,ardeiul taiat fasii,telina data pe razatoarea mare,caperele,ceapa taiata fin,patrunjel tocat si piper.

Se amesteca bine si se lasa o ora la temperatura camerei.

Se pun apoi crutoanele si branza taiata cuburi pe farfurii(4),iar deasupra salata.Se toarna sosul de usturoi si ardei iute si se orneaza cu capere si frunze de patrunjel.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise