Salata cu creveti dulce-acrisoara

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 mango copt,
  • 1 ardei rosu,
  • 8 fire ceapa verde,
  • 1 fenicul mic(optional),
  • 450 g creveti decorticati,
  • 1 salata verde,
  • Pentru sos:
  • sare, piper,
  • 1 lamaie verde(zeama si coaja rasa), 20 ml ulei masline,
  • 1 varf cutit zahar

Mod de preparare

Crevetii se fierb 8 minute in apa cu putina sare. Mango se curata si se taie bucatele. Ceapa verde se curata, se pastreaza doar partea alb si se taie, rondele. Intr-un bol se adauga crevetii scursi, ceapa, mango, ardeiul taiat bucatele. Se varsa peste sosul: intr-un bol se amesteca uleiul, sare, piper, zeama si coaja rasa de lamaie, zaharul, se amesteca bine cu furculita. Se aseaza pe farfurii frunze de salata verde, se adauga salata. Se serveste imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise