Salata cu gulie, ridichi si masline

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 portii, Dressing de ardei copt)
  • Gulie – 1/2 buc
  • Ridichi – 3 buc
  • Morcovi – 2 buc
  • Castraveti – 2 buc
  • Masline – 100 g
  • Rosii cherry – 50 g
  • Ardei gras rosu – 1 buc
  • Ardei gras portocaliu/galben – 1 buc
  • Ardei iute – 3 rondele
  • Otet balsamic – 1 lingura
  • Miere – 1 lingurita
  • Ulei masline – 2 linguri
  • Sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Taiati gulia si ridichile felii foarte subtiri;

Cu un cutit economic (peeler) taiati fasii lungi de morcovi si castraveti;

Taiati rosiile cherry in 4;

Puneti ardeii la copt pe o plita – odata copti puneti folie de plastic deasupra lor si lasati-o cca 10 min – desprindeti apoi pielita cu usurinta;

Puneti ardeii intr-un castron si adaugati otet balsamic, miere, ulei de masline, sare si piper pe deasupra si blendati pana obtineti o pasta omogena;

Adaugati intr-un bol incapator gulia, ridichiile, rosiile cherry, maslinele, ardeiul iute si castravetii, asezonati cu sare si piper, iar la final adaugati dressing-ul de ardei copt;

Amestecati bine si serviti cu placere;

Pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise