Salata cu pere, struguri, nuci si branza

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g de mix de salata (spanac, rucola, salata iceberg, radicchio)
  • 2 pere mici, spalate
  • aproximativ 25 de boabe de strugure, spalate
  • 2 linguri cu zeama de lamaie
  • 3 linguri cu ulei din samburi de struguri (sau ulei de masline)
  • o lingura cu mustar
  • o lingura cu miere
  • o mana cu nuci sau alune
  • 150 g de branza de capra sau cu mucegai albastru
  • sare
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

Pregatim dressingul – punem mierea, mustarul, uleiul din samburi de struguri, zeama de lamaie, sare si piper macinat si amestecam bine.

Taiem boabele de strugure in jumatati si le scoatem samburii (sau folosim struguri fara samburi).

Taiem perele in jumatati si le scoatem semintele, apoi le feliem subtire

Peste mixul de salata punem strugurii si feliile de para.

Turnam dressingul si amestecam usor.

Rupem deasupra branza si presaram nucile.

Lasam salata minim 30 de minute in frigider, apoi servim.

Reteta Video completa o gasiti la: http://youtu.be/SMH7yf7sw8U

POFTA BUNA!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise