Salata cu piept de pasare si varza acra

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 piepti de pui (cruzi),
  • 250 g varza murata taiata fideluta,
  • 1 mar,
  • 1 lamaie,
  • 1 sfecla rosie fiarta,
  • 1/2 legatura codite de ceapa verde,
  • 10 + 10 g de unt,
  • 1 lingura ulei,
  • 2 lingurite seminte de chimen,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Stoarceti bine varza taiata intre palme. Curatati marul, taiati-l mai intai in 4, indepartati partea lemnoasa si semintele si taiati-l apoi lamele subtiri. Stropiti lamelele cu zeama de lamaie, curatati sfecla si taiati-o cubulete.

Puneti intr-o cratita uleiul si 10 g de unt si prajiti 7-8 minute pieptii de pui, lasandu-i sa se rumeneasca pe ambele parti. Asezonati-i cu sare, piper si chimen, luati-i de pe foc, lasati-i sa se odihneasca 10 minute si taiati-i fasii. Spalati coditele de ceapa verde si taiati-le rondele fine.

Spalati si stergeti cratita in care ati prajit carnea de pui si puneti-o pe foc cu untul ramas. Adaugati varza si lasati-o sa se caleasca putin, amestecand intruna, si puneti-o pe farfurii. Asezati peste varza carnea de pui, cubuletele de sfecla si lamelele de mar, presarati deasupra rondelele de ceapa verde si - eventual - putin piper si serviti salata imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise