Salata cu rozmarin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 30 g drojdie proaspata;
  • 1/2 lingurita zahar;
  • 600 ml apa calduta;
  • 4 linguri ulei de masline;
  • ulei de masline pentru uns;
  • 680 g faina alba;
  • faina pentru presarat;
  • 2 lingurite sare;
  • 1 1/2 lingurite sare grunjoasa;
  • frunzele de la 3-4 fire de rozmar

Mod de preparare

1. Intr-un vas mic, in care ai pus doua treimi din apa, amesteca drojdia cu zaharul si uleiul de masline. Amesteca timp de 30 de secunde, pana cand drojdia devine lichida.2. Intr-un vas de dimensiuni mai mari, amesteca la un loc faina si sarea. Toarna amestecul de drojdie peste faina si sare, impreuna cu o parte din apa ramasa, daca este nevoie. Amesteca aceasta compozitie cu o lingura din lemn, pana cand se formeaza o coca moale. Daca aluatul este putin cam uscat, mai adauga apa.3. Asaza coca pe o suprafata plana presarata cu faina si framanta aluatul timp de zece minute, pana cand devine moale si elastic.4. Coca trebuie asezata intr-un vas mare, usor uns cu ulei de masline. Acopera vasul cu o panza umeda si lasa-l intr-un loc caldut pana cand aluatul isi dubleaza volumul - aceasta procedura va dura aproximativ 1 1/2 ore.5. Preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.

6. Dupa ce aluatul a crescut, framanta-l din nou timp de cinci minute pe o suprafata de lucru curata si presarata cu faina, pentru mai multa fermitate.

7. Modeleaza din compozitia respectiva doua bucati de aluat, de forma rotunda. Asaza-le pe doua foi de copt, acoperindu-le cu o panza curata si umeda. Lasa coca la crescut pana cand isi dubleaza volumul initial - timp de aproximativ 10-15 minute.8. Dupa ce coca a crescut suficient, foloseste-te de varfurile degetelor pentru a lasa mici

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise