Salata cu ton

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 2 portii): 250 g ton (din conserva),
  • 1 ou fiert tare,
  • 1/2 ardei gras verde,
  • 1/2 ardei gras rosu,
  • 1/2 castravete proaspat,
  • 2 rosii mici,
  • cateva rondele de ceapa rosie,
  • 10 masline verzi,
  • 6 masline negre,
  • 4 linguri ulei de masline,
  • 2 linguri otet de vin (alb),
  • sare,
  • piper macinat,
  • 2 crengute de busuioc.

Mod de preparare

Se pune tonul intr-o strecuratoare sa se scurga, dupa care se rupe bucatele. Se curata oul si se taie in 4, castravetele curatat de coaja se taie mai intai in doua (pe lung) si pe urma cubulete, iar ardeii se taie fasii subtiri. Rosiile se curata de pielita si se taie in doua.

Se amesteca ingredientele - mai putin tonul si oul - cu ulei si otet, se gusta de sare si piper, se amesteca bine si se pune in castronase, racite in prealabil. Deasupra se aseaza cate 2-3 bucati de ton si se orneaza cu sferturi de ou si buchetele de busuioc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise