Salata cu varza

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 varza mica
  • 1 lingura mare de unt
  • 1 jumatate de lingurita sofran
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 1 ceasca suc de rosii
  • 2 lingurite chimion
  • frunze de coriandru (sau jumatate de lingurita de boabe macinate)
  • sare si piper, dupa gust

Mod de preparare

Se taie varza in patru, se inlatura frunzele vestede si se scoate cotorul. Se toaca varza in fasii lungi, late de 1-2 centimetri. Intr-o tigaie, se incinge untul si se adauga chimionul. Se tine 10-15 secunde, dupa care se adauga varza tocata, si se presara sofranul. Se tine la foc mediu 5 minute, amestecand incontinuu sa nu se prinda. Cand varza s-a calit, cam dupa 5 minute, se adauga ghimbirul si sosul de rosii, impreuna cu o ceasca de apa fierbinte. Se sareaza, pipereaza dupa gust si se lasa sa fiarba la foc mic, cu capacul pus, amestecand din cand in cand.

Dupa 20 de minute, cand a scazut, se serveste fierbinte pe frunze de coriandru (sau se presara cateva boabe macinate)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise