Salata de ardei copti

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10-12 ardei grasi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingura zeama de lamiie sau o lingurita otet
  • 1 lingura ulei
  • sare

Mod de preparare

Se aleg ardei cat mai grasi si drepti fara indoituri, ca sa se poata coace uniform, se spala si se usuca de apa;

Se pun la copt pe o tabla incinsa, pusa pe aragaz la foc mediu, fara ca ardeii sa se moaie prea mult, intorcandu-se pe toate partile pentru a se coace uniform;

Pe masura ce se coc, se scot si se asaza intr-o oala acoperiti si presarati cu sare, unde se lasa 15 minute;

Dupa aceasta se curata ardeii de coaja, aceasta desprinzandu-se cu usurinta cu un cutit inoxidabil, sau cu mana. Nu este indicat sa se spele, deoarece isi vor pierde gustul de copt;

Separat se prepara un sos din otet sau lamaie cu ulei si cu zeama lasata de ardei si 3-4 linguri de apa;

Se asaza ardeii in salatiera si se asezoneaza cu sosul facut, se intorc prin sos in sos, ca sa prinda gust mai bine. La sfarsit se presara patrunjel tocat fin pentru aroma si aspect.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise