Salata de ardei copti

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10-12 ardei grasi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingura zeama de lamiie sau o lingurita otet
  • 1 lingura ulei
  • sare

Mod de preparare

Se aleg ardei cat mai grasi si drepti fara indoituri, ca sa se poata coace uniform, se spala si se usuca de apa;

Se pun la copt pe o tabla incinsa, pusa pe aragaz la foc mediu, fara ca ardeii sa se moaie prea mult, intorcandu-se pe toate partile pentru a se coace uniform;

Pe masura ce se coc, se scot si se asaza intr-o oala acoperiti si presarati cu sare, unde se lasa 15 minute;

Dupa aceasta se curata ardeii de coaja, aceasta desprinzandu-se cu usurinta cu un cutit inoxidabil, sau cu mana. Nu este indicat sa se spele, deoarece isi vor pierde gustul de copt;

Separat se prepara un sos din otet sau lamaie cu ulei si cu zeama lasata de ardei si 3-4 linguri de apa;

Se asaza ardeii in salatiera si se asezoneaza cu sosul facut, se intorc prin sos in sos, ca sa prinda gust mai bine. La sfarsit se presara patrunjel tocat fin pentru aroma si aspect.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise