Salata de ardei copti

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg ardei grasi
  • 20 ml zeama de lamiie sau o lingurita otet
  • 1-2 linguri ulei
  • sare

Mod de preparare

Se aleg ardei cat mai grasi ,ca sa se poata coace uniform. Se spala si se sterg de apa ,apoi se coc pe plita (la soba de gatit), la foc mai iute, sau la aragaz, pe un gratar asezat direct deasupra flacarii, ca sa se pirleasca repede coaja, fara ca ei sa se moaie prea mult. Se presara pe fiecare ardei copt numai un virf de cutit cu sare fina, pe toate partile. Pe masura ce se coc, se asaza intr-o oala acoperiti, unde se lasa 25 minute. Astfel, coaja se va desprinde cu usurinta. Nu este indicat ca ardeii sa se spele, deoarece isi vor pierde gustul de copt. Se asaza in salatiera , se stropesc cu zeama de lamiie sau cu otet si ulei care se adauga numai in sucul lasat de ardei (fara apa ); se intorc, apoi, in sos, ca sa se moaie bine.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise