SALATA DE BAME

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 bame
  • 2 foi de dafin,
  • 4 catei de usturoi,
  • 2 linguri muguri de capere,
  • 2 linguri miere de albine,
  • 2-3 linguri ulei de masline,
  • sare de mare,(dupa gust)
  • 2 linguri otet de vin din orez,
  • 1 borcan alge marine;
  • 1 ceapa

Mod de preparare

1. Se spala bamele intregi si se scurg.

2. Ceapa se taie julien.

3. Se pune la fiert otetul (o parte la 2-3 de apa) cu condimentele, mierea si celelalte ingrediente. Cand aceasta compozitie clocoteste, se pun bamele si se oparesc 2-3 minute, apoi se scot afara si se pun in borcane, peste care cu grija se toarna otetul fierbinte, pana se umple borcanul. Se pune capacul si borcanul se rastoarna cu fundul in sus, apoi se aseaza in camara.

4. Bamele astfel pregatite se tin la murat cca. 10 zile, dupa care pot fi folosite ca adaos la salate sau diferite preparate cu carne.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise