Salata de broccoli cu migdale

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1,2 kg.broccoli,
  • -sare,
  • -300g.ciuperci(champignons),
  • -zeama de la o lamaie,
  • -100g.masline umplute cu ardei,
  • -2 galbenusuri proaspete,
  • -2 linguri mustar(Dijon),
  • -1 lingura boia de ardei dulce,
  • -putin zahar,
  • -nucsoara proaspat rasa,
  • -1/4 l.ulei din sambure de struguri,
  • -4 linguri smantana grasa,
  • -4 linguri lapte ,
  • -2 linguri busuioc tocat,
  • -3 linguri unt ,
  • 200g. migdale feliate;

Mod de preparare

1.Buchetelele de broccoli se desfac, tulpina se taie felii.Se fierb 3 minute in apa sarata,se racesc bine , si se lasa sa se scurga.

Ciupercile se taie felii si se stropesc cu zeama de lamaie.Maslinele se taie in doua.

2.Galbenusurile se amesteca cu mustar si cu boia.Se adauga uleiul ,batand compozitia cu telul,apoi otetul, smantana si laptele.

3.Broccoli, ciupercile ,maslinele si busuiocul tocat marunt se pun intr-un castron si se amesteca cu sosul marinat.Salata se aranjeaza pe un platou .

4.Se incinge untul , feliile de migdale se prajesc si se presara peste salata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise