salata de cartofi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 - 2 kg cartofi,
  • 2 cepe,
  • 1 pahar ulei,
  • otet,
  • zeama de lamiie, sare,
  • 150 g masline,
  • 2 legaturi verdeata.

Mod de preparare

Cartofii fierti si curatati de coaja se taie in bucati.

Ceapa se taie fin si se pune la muiat cu sare.

Maslinele se desareaza cu apa calda..

Se amesteca in salatiera cartofii, ceapa si maslinele.

Cind cartofii sint calzi inca, se toarna deasupra uleiul amestecat cu otet, puiina zeama de lamiie, sare si verdeata tocata.

Se garniseste cu masline si felii de oua rascoapte, iar vara cu felii de rosii, salata verde, ceapa verde si castraveti taiati felii subtiri. Cind cartofii au absorbit lichidul, se adauga putina apa calda si se amesteca mereu.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise