Salata de cartofi cu carnaciori prajiti

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg de cartofi fierti in coaja,
  • 250 gr. rosii,
  • 1 castravete,
  • 1 ceapa,
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui,
  • 250 ml concentrat de legume (Maggi sau Vegeta+apa),
  • 3-4 linguri otet,
  • sare,
  • piper,
  • zahar,
  • 8 cabanosi (cca. 250 gr.), ulei pentru prajit.

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja si se taie felii. Rosiile, spalate, se taie in opt, iar castravetele se taie in doua - pe lung - si apoi feliute (dupa ce i s-au scos semintele). Se amesteca toate. Se toaca ceapa marunt si se caleste in uleiul incins, apoi se toarna deasupra concentratul de legume si otetul, si se lasa sa dea un clocot. Se gusta de sare, piper si zahar si se amesteca in salata de cartofi. Se prajesc carnaciorii in ulei si se servesc cu salata.

Un sfat util: Nu folositi la salata cartofi sfaramiciosi. Dupa ce fierbeti cartofii, bagati-i sub un jet de apa rece. Se curata mult mai usor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise