Salata de cartofi cu maioneza

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr. cartofi sapunari
  • sare
  • masline
  • ceapa
  • salata verde; pentru maioneza: 100 gr. ulei
  • 1 galbenus crud
  • 1/2 lamiie (2 linguri otet)
  • 1 lingurita smintina

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, in apa clocotita, se curata si se lasa sa se raceasca. Se taie felii nu prea subtiri, se sareaza si se pun in salatiera. Se prepara maioneza: se freaca galbenusul crud intii singur, apoi cu ulei turnat picatura cu picatura, amestecind mereu intr-un singur sens (daca s-a taiat maioneza, se toarna 2-3 picaturi de apa rece, se amesteca bine si se continua cu uleiul). Cind maioneza devine tare, se toarna zeama de lamiie tot cu picatura (in loc de lamiie, 2 linguri otet); se adauga smintina. Se amesteca maioneza cu feliile de cartofi. Pentru ca salata sa fie mai picanta, se adauga o ceapa mica rasa pe razatoare. Se garniseste cu masline. Daca nu se pun masline, se trece un ou tare prin sita si se presara deasupra.

Primavara, salata de cartofi se garniseste cu foi de salata verde, asezate de jur imprejur

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise