Salata de cartofi cu ridichi si branza Bucegi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg cartofi,
  • 1/8 l zeama concentrata de legume (Vegeta+apa),
  • sare,
  • piper,
  • zahar,
  • 5 linguri otet,
  • 1 legatura ridichi,
  • 1 mar (150 g),
  • 1 castravete (400 g),
  • 1 legatura codite de ceapa verde,
  • 1 legatura marar,
  • 150 g iaurt,
  • 150 g smantana,
  • 5 linguri lapte,
  • 80 g branza Bucegi (Roquefort).

Mod de preparare

Peste cartofii fierti si taiati rondele se toarna zeama de legume, dreasa cu un varf de cutit de zahar, 2 linguri de otet, sare si piper. Se amesteca bine si se lasa aproximativ o ora sa se patrunda. Ridichile se curata, se spala si se taie felii. Marul curatat (sau nu) de coaja si de partea lemnoasa se taie in felii subtiri. Castravetii se curata de coaja, se taie in doua pe lung, se indeparteaza semintele si apoi se taie felii. Verdeata se spala, se zvanta si se taie marunt. Se amesteca toate cu cartofii, se prepara un sos din otet, iaurt, smantana si lapte, se gusta de sare si piper si se toarna peste salata. La sfarsit, se presara cu branza Roquefort faramitata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise