SALATA DE CARTOFI CU SOS DE SMANTANA

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1.8 cartofi mari;
  • 2.150 grame cascaval;
  • 3.4-5 castraveti murati(sau in otet);
  • 4.4 oua fierte tari;
  • 5.1 galbenus de ou;
  • 6.200 ml ulei masline;
  • 7.200 ml smantana;
  • 8.sare,piper.

Mod de preparare

Cartofii se spala,se pun la fiert in coaja,in apa cu sare,dupa fierbere se lasa la racit;

Castravetii se taie felii,se lasa la scurs,iar cascavalul se da prin razatoarea mare;

Cartofii se dau prin razatoarea mare,ouale fierte la fel;

Smantana se amesteca cu 1/2 din cantitatea de ou fiert si ras,se omogenizeaza,se asezoneaza,se formeaza un sos;

Intr-un bol de salata se aseaza in straturi:cartofii,castravetii,cascavalul,1/2 din cantitatea de ou,iar intre straturi se pune sosul de smantana.

SFAT:optional se prepara o maioneza,care se amesteca cu smantana si se poate pune intre straturi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise