Salata de castraveti dulce-acrisoara

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 castravete mare,
  • 1 ceapa rosie,
  • 6 lingurite de zahar,
  • 6 lingurite de otet,
  • 3-4 fire de coriandru,
  • 20 g alune de pamant, neprajite,
  • sare, piper

Mod de preparare

Castravetele se curata, se taie bucatele de 1-2 cm grosime si 2-3 cm lungime, se adauga sare, se lasa cateva minute sa se scurga apa, se sterg si se pun intr-un bol impreuna cu ceapa taiata solzisori, alunele macinate sau pisate, coriandru tocat fin sare, piper. Otetul si zaharul se pun intr-un vas si se lasa 1 minut pe foc, amestecand continuu, obtinandu-se un sos dulce acrisor, se lasa sa se raceasca si se toarna peste castraveti.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise