Salata de ceapa cu brinza si sunca

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 cepe mijlocii - 4 rosii - 125 g branza telemea - 125 g jambon sau sunca - 3 linguri zeama de lamaie - 1 lingurita zahar - 3 linguri ulei - sare - verdeata tocata - salata verde

Mod de preparare

Ceapa se curata, se spala si se taie rondele subtiri.Separat se prepara sosul din ulei, zeama de lamaie, sare, zahar si doua linguri apa si se pune la foc mic.Dupa ce da in clocot se toarna peste ceapa, se amesteca si se lasa sa se raceasca.Branza se rade, jambonul se taie fasiute sau cubulete si se pune peste ceapa.Se adauga putin ulei, sare si zahar daca este nevoie si se amesteca usor pana ce se omogenizeaza.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise