Salata de conopida

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O conopida de 1 kg
  • 6 catei de usturoi
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • o lincurita de otet de mere
  • sare dupa gust
  • optional maioneza si verdeata.

Mod de preparare

Se spala bine conopida, se curata de frunze si se desprind buchetele potrivite la care se pastreaza tijele care sunt crude.

Se pune o oala de 2 l cu apa si doua varfuri de sare de bucatarie la fiert. Cand apa da in clocot se introduc buchetelele si se lasa ca 15 minute sa fiarba pana se inmoaie dar nu sa se zdobeasca in apa.

Se scurg bine de apa si apoi se paseaza cu fundul unei linguri de lemn asa incat sa se obtina o pasta omogena care se aseaza intr-un bol de 2-3 l si apoi se mixeaza bine adaugand uleiul progresiv.

La sfarsit, cand compozitia a devenit spumoasa, se adauga cei 6 catei de usturoi, pisati in prealabil si dupa preferinte o lingura, doua de maioneza si putina verdeata. Se mai mixeaza putin .

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise