Salata de conopida cu sos de iaurt de castraveti

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * 1 conopida (de aproape 1 kg)
  • * 2-3 morcovi
  • * 2 ardei grasi (unul verde si unul rosu)
  • * 1 ceapa
  • * 2 oua fierte
  • * frunze de salata
  • * 2-3 rosii
  • * masline
  • * sare.
  • * Pentru sos ai nevoie de:
  • * 3-4 castraveti
  • * 1 borcan mare de iaurt (480 g)
  • * 2-3 catei de usturoi
  • * 2-3 linguri ulei
  • * sare
  • * piper
  • * 1 legatura mica de marar verde

Mod de preparare

# Speli conopida, o desfaci in buchetele si o fierbi in apa cu sare impreuna cu morcovii taiati rondele.

# Le scurgi de zeama, apoi le amesteci cu ardeii taiati cubulete, ceapa tocata si ouale fierte si taiate in bucati.

# Prepari apoi sosul astfel: cureti castravetii, ii dai pe razatoarea mare, presari sare si ii presezi intr-o sita sa se scurga de toata zeama.

# Separat, pisezi usturoiul si torni uleiul amestecand pana obtii o pasta alba.

# Pui apoi castravetii peste usturoiul pisat, torni iaurtul, adaugi sare (daca mai trebuie), piper si mararul tocat.

# Pui salata de conopida intr-un castron, pe frunze de salata verde, torni sosul si ornezi cu felii de rosii si masline.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise