Salata de creier de vita sau oaie mezea

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 creieri se curata bine de pielita
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1/2 lingurita de piper negru
  • sare dupa gust
  • 4 foi salata verde
  • 6 masline
  • putin ulei
  • 1/2 lamie zeama

Mod de preparare

Se spala creierul bine. Intr-o cratita se pun 2 pahare apa, se pune patrunjelul intreg, piper, sare, zeama de lamie, un pic de ulei 2 linguri, se acopera si se lasa sa fiarba 10 min. Se fierbe repede, se lasa sa se raceasca in aceeasi apa, dupa aceea se scoate, se pune pe un paltou care este suprafata acoperita cu salata verde, se pun creierii, se pun maslinele ornament, se mai stropeste cu un pic de ulei.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise