Salata de cus-cus cu rosii coapte si masline

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr cus-cus
  • 500 gr rosii mici (de preferat cherry)
  • 3 catei usturoi mari
  • 60 ml apa
  • 30 ml ulei masline + 1 lingura ulei masline
  • 1 lingura suc lamaie
  • 150 gr masline negre
  • 5 fire patrunjel tocate
  • 1 lingurita cimbru proaspat
  • sare, piper

Mod de preparare

1. Rosiile le taiati in doua (cele cherry) sau patru (daca sunt putintel mai mari, ca si ale mele). Le asezati in tava de copt cu usturoiul necurtatat si le dati la cuptor pentru 1 ora la 150C. Cand sunt gata lasati-le jumatate de ora sa se racoreasca.

2. In acest timp scoateti samburii maslinelor si taiati-le felii. Tocati patrunjelul.

3. Fierbeti cuscusul in 750 ml apa. Strecurati-l, asezati-l in bolul de salata si apoi amestecati-l cu o lingura ulei masline. Lasati-l sa se raceasca.

4. Dressingul: In blender puneti apa, uleiul (30 ml), sucul de lamaie, putina sare si piper, usturoiul copt si 1/2 cana rosii coapte. Mixati pana obtineti o pasta fina.

5. Peste cucusul fiert turnati dressingul, adaugati maslinele, verdeturile tocate (patrunjel si cimbru) si la sfarsit restul de rosii coapte. Amestecati usor si serviti rece.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise