Salata de dovlecei cu ciuperci si cascaval

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 dovlecei mijlocii
  • 200 gr ciuperci champignon
  • 60 gr cascaval
  • praz sau arpagic tocat
  • ulei
  • sare, piper sau paprika
  • frunze de salata
  • Pentru sos:
  • 1/3 pahar ulei de masline
  • 1-2 linguri de suc de lamaie
  • 1 lingura otet balsamic
  • 2 catei usturoi pisati

Mod de preparare

Mod de preparare

Dovleceii se taie in bucati triunghiulare, se prajesc in ulei, se scot dupa ce s-au rumenit bine si se pun pe un servetel;

Ciupercile se taie in jumate sau in patru, apoi se prajesc la fel ca si dovleceii;

Dupa ce s-au prajit si ciupercile si dovleceii, se pun intr-o salatiera, se adauga prazul sau cozile de arpagic, taiate marunt, frunzele de salata taite fasii, sare, piper. Se amesteca bine;

Toate ingredientele pentru sos se amesteca intr-un borcan inchis cu capac, se agita bine pana la omogenizare;

Se toarna peste compozitia din salatiera, se amesteca usor, se presara cascavalul si salata este gata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise