Salata de dovlecei cu rosii

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 buc. dovlecei
  • 2-3 linguri ulei
  • 2-3 linguri otet sau zeama de lamiie
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2-3 buc. rosii
  • marar
  • sare

Mod de preparare

Se aleg dovlecei proaspeti, se spala, se taie cotorul, se rade coaja verde si se pun la fiert in apa sarata care a dat in clocot. Cind sint gata, se scot si se pun intr-o strecuratoare ca sa se scurga. Se lasa sa se raceasca si se taie felii rotunde. Se aseaza in salatiera si se toarna deasupra un sos preparat din ulei, otet sau zeama de lamiie, usturoi pisat, marar tocat marunt si sare. Rosiile se taie felii rotunde si se aranjeaza in jurul salatierei ca o cununa. Pe fiecare felie se presara putin marar tocat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise