salata de dovlecei cu smantana

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 dovlecei
  • 2 linguri zeama de lamaie sau otet
  • patrunjel si marar verde
  • 1 lingura ulei
  • 1 cana smantana
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Se curata dovleceii de coaja , se scoate miezul cu seminte, se pun in apa fiarbinte cu putina sare sa fiarba. Se scurg bine si se taie felii. Se prepara sosul din ulei, zeama de lamaie , sare, se freaca bine si se toarna peste dovlecei. Se presara verdeata tocata , se toarna o cana cu smantana , se pastreaza la rece pana se serveste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise