Salata de fasole boabe si masline

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g fasole boabe, alba,
  • 1 ou fiert,
  • 1 catel usturoi,
  • sare, piper,
  • Pentru sos:
  • 3-4 cepe,
  • 5 linguri ulei,
  • 2 linguri otet,
  • 4 linguri patrunjel tocat fin,
  • 10 masline negre,
  • sare, piper,

Mod de preparare

Fasolea se pune la inmuiat, in apa cu o seara inainte. Se pune apoi la fiet in apa cu putina sare, pentru 50 minute. Dupa 30 minute se adauga usturoiul maruntit. In acest timp ceapa se taie rondele si se lasa la marinata in ulei, otet, patrunjel, maslinele negre maruntite, pentru 1 ora. Dupa o ora se adauga fasolea fiarta scursa si se mai lasa inca 1 ora, la marinat, amestecand din cand in cand. Se pune in farfurii si se decoreaza cu felii de ou fiert.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise