Salata de fasole cu creveti

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 2 fructe avocado bine coapte;
  • - 500 grame creveti, prefierti, decorticati;
  • - 200 grame fasole rosie, fiarta;
  • - 2 portocale;
  • - 2 lamai;
  • - 1 salata;
  • - 1 - 2 cepe rosii;
  • - 30 ml sos soia;
  • - 150 ml ulei masline.

Mod de preparare

Crevetii se calesc timp de 3 - 4 minute, in ulei de masline, la foc rapid, dupa care se scot pe un servet absorbant.

Fasolea, dupa ce a fiert in apa cu sare, o lasam la racit dupa care o punem intr-un bol de salata, adaugand si crevetii.

Portocala se curata de coaja si se taie felii subtiri, se adauga in bol.

Avocado se curata de samburi, se taie felii subtiri si se stropesc cu zeama de lamaie, dupa care se aduga in bol.

Sosul pentru salata se prepara astfel: sucul de la o lamaie se amesteca cu sosul de soia si uleiul de masline, dupa care se adauga ceapa taiata foarte marunt, sare si piper, dupa gust.

Se amesteca sosul foarte bine si se toarna peste salata.

Pe un platou punem frunze de salata verde, iar peste punem salata astfel preparata, ornam cu patrunjel verde tocat si eventual, pe margine, creveti si felii de lamaie taiate subtiri.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise