Salata de fructe de mare cu sos knorr (ardei si verdeturi)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana vin alb sec
  • 1 lingurita tarhon uscat
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1 duzina de scoici, bine spalate
  • 340 g creveti mari, decorticati
  • 225 g scoici St Jacques, taiate În doua
  • 1/4 cana suc proaspat de lamâie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 1/2 lingurita mustar de Dijon
  • 2 cozi de telina, taiate În doua pe lungime
  • si apoi taiate transversal În felii de 0,5 cm
  • 2 ardei grasi rosii. taiati cubulete
  • 1/3 cana patrunjel tocat
  • Sos : Sos Knorr (ardei si verdeturi)

Mod de preparare

Într-o cratita mare, se amesteca vinul alb, tarhonul

Si oregano; se pun la fiert la foc mare. Când fierb, se

adauga scoicile; se acopera si se fierb 4-5 minute

sau pâna se deschid scolcile (se verifica dupa 3

minute, deoarece nu se deschid toate o data) Se

scot pe masura ce se deschid (cele care nu se

deschid se arunca); se pastreaza lichidul in cratita.

Când s-au racit destul, se scoate carnea din cochilii

si se pune intr-un castron mare; cochiliile se arunca.

Se incalzeste lichidul din cratita la foc mic se

adauga crevetii si se fierb 3-4 minute sau pâna sunt

facuti. Cu o spumiera, se scot crevetii, pastrând

lichidul În cratitâ. Când s-au râcit suficient se tale in

doua pe orizontala si se pun in castronul cu scoici.

Se incalzeste lichidul din cratita la foc mic. Se

adauga scoici le si se fierb 2 minute sau pâna sunt

facute. Cu o spumiera se scot scoicile in castron,

pastrând lichidul in cratita Lichidul in care au fiert

fructele de mare se lasa sa se raceasca la

temperatura camerei si se masoara 1/2 cana.

Într-un castron, se amesteca 1/2 cana din lichidul

pastrat. sucul de lamâie. uleiul si mustarul. Se

toarna sosul peste fructele de mare. Se adauga

telina, ardei gras si patrunjel: se amesteca bine.

Salata se tine la rece pina in momentul servirii, peste care se toarna sosul Knorr (ardei si verdeturi).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise