Salata de heringi cu mere

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 320 g heringi usor afumati (fileuri),
  • 250 ml lapte,
  • 2 mere,
  • 2 tulpini de telina,
  • 1 iaurt,
  • 30 g branza de vaci + smantana (tip Fagaras),
  • 1 lingurita hrean ras,
  • zeama de la o lamaie,
  • 50 ml whisky,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Asezati fileurile de heringi intr-un vas adanc, turnati peste ele laptele, acoperiti-le cu o folie de plastic si tineti-le 12 ore la frigider.

A doua zi puneti whisky-ul pe foc, ca sa se evapore alcoolul, si lasati-l sa se raceasca.

Amestecati - intr-un castron - branza de vaci cu iaurtul si cu hreanul, adaugati zeama de lamaie si parfumati-le cu whisky. Gustati de sare si piper, acoperiti-le cu folie de plastic si dati-le la frigider.

Scurgeti fileurile de peste, zvantati-le si taiati-le bucatele.

Spalati merele si scoateti-le partea lemnoasa si semintele (cu un cutit sau cu o lingurita). Taiati-le - cu coaja cu tot - mai intai in 4 si pe urma lamele.

Curatati tulpinile de telina si taiati-le marunt.

Puneti pe un platou fileurile de heringi, fasiile de mar si telina maruntita, turnati sosul peste ele si serviti-le imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise