Salata de heringi cu mere

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 320 g heringi usor afumati (fileuri),
  • 250 ml lapte,
  • 2 mere,
  • 2 tulpini de telina,
  • 1 iaurt,
  • 30 g branza de vaci + smantana (tip Fagaras),
  • 1 lingurita hrean ras,
  • zeama de la o lamaie,
  • 50 ml whisky,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Asezati fileurile de heringi intr-un vas adanc, turnati peste ele laptele, acoperiti-le cu o folie de plastic si tineti-le 12 ore la frigider.

A doua zi puneti whisky-ul pe foc, ca sa se evapore alcoolul, si lasati-l sa se raceasca.

Amestecati - intr-un castron - branza de vaci cu iaurtul si cu hreanul, adaugati zeama de lamaie si parfumati-le cu whisky. Gustati de sare si piper, acoperiti-le cu folie de plastic si dati-le la frigider.

Scurgeti fileurile de peste, zvantati-le si taiati-le bucatele.

Spalati merele si scoateti-le partea lemnoasa si semintele (cu un cutit sau cu o lingurita). Taiati-le - cu coaja cu tot - mai intai in 4 si pe urma lamele.

Curatati tulpinile de telina si taiati-le marunt.

Puneti pe un platou fileurile de heringi, fasiile de mar si telina maruntita, turnati sosul peste ele si serviti-le imediat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise