Salata de iarna

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o ridiche neagra
  • o telina
  • 3 morcovi potriviti
  • 2 fire praz
  • 100 ml ulei masline
  • 50 ml otet mere sau zeama de la o lamaie
  • 1 lingurita sare de bucatarie
  • 3 linguri zahar sau miere
  • cate o legatura potrivita de marar si patrunjel verde
  • optional un borcan de 200 g maioneza si 200 g masline negre mari dezosate si desarate

Mod de preparare

Se spala cu mare atentie, la jet de apa toate legumele si verdeata. Dupa ce se curata de coaja legumele sunt date pe razatoarea mare sau mica dupa preferinte ( daca ai un robot inventivitatea ta poate alege diverse forme si modele pentru maruntire si te incadrezi intr-un timp record pentru preparare). Eu prefer modelul de razatoare mare deoarece se pastreaza mai bine toate vitaminele din legume si salata are un aspect mai imbietor prin petele de culoare ce le ofera. Se taie verdeata, la dimensiuni potrivite marimii alese pentru legumele rase. Se taie prazul in felii rotunde si fine.Se pun toate intr-un bol mare ( capacitate 2-3 l ).

Se adauga apoi, 100 ml ulei masline, 50 ml otet mere sau zeama de la o lamaie, se pune sarea ( hipertensivii pot reduce cantitatea sau pot chiar renunta la sare) si zaharul ( sau miere naturala daca preferati).

Se omogenizeaza cu blandete amestecul obtinut, pana se dizolva zaharul si sarea, asa incat sa nu se zdrobeasca si sa ramana la fel de frumoase toate legumele, pastrandu-si culoarea naturala si forma obtinuta prin radere.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise