Salata de legume fiarta

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 vinata
  • 4-5 ardei grasi rosii
  • 1kg de rosii cojite
  • 2 cepe mari
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 lg de otet
  • 1/4 pahar de ulei
  • 2 foi de dafin, enibahar
  • putina sare
  • piper negru sau piper alb

Mod de preparare

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete.

Se poate folosi robotul culinar care face treaba mai repede. Se pune o cratita mare pe foc, se toarna din ulei, se lasa sa se incinga uleiul si se pun intii ardeii sa se prajeasca, dupa care se adauga vanata si la urma rosiile cojite se pot folosi rosii conservate).

Cind salata incepe sa fiarba se adauga restul de ulei, otet, si toate condimentele, la nevoie se adauga putina apa ca salata sa nu fie uscata si putina pasta de rosii.

Se lasa pe foc pina toate legumele sunt moi si salata arata ca o pasta.

Se pastreaza intr-o cutie ermetic inchisa la frigider.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise