Salata de macaroane cu rosii

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g macaroane (scurte),
  • sare,
  • piper,
  • 300 g fasole verde rotunda (congelata),
  • 400 g rosii mici (cireasa),
  • 1 ceapa,
  • 4-5 linguri otet alb aromat,
  • 20-30 g parmezan (sau alt cascaval) taiat felii subtiri,
  • 60 g jambon,
  • 1 legatura salata creata,
  • 50 g rosii uscate in cuptor si marinate in ulei (eventual!).

Mod de preparare

Se fierb macaroanele „al dente” in multa apa cu sare si se lasa sa se scurga.

Se fierbe fasolea congelata in 125 ml apa (circa 4-5 minute) si se scurge si ea.

Se taie in doua rosiile mici, iar cele tinute in ulei se taie fasii subtiri. Se curata ceapa si se taie spalturi inguste.

Se amesteca bine otetul, sarea si piperul, se adauga uleiul si se bate, eventual cu telul, se adauga apoi si ceapa si se amesteca sosul vinegreta astfel preparat cu taieteii, fasolea si rosiile. Se incorporeaza jumatate din parmezan (sau cascaval) si se lasa sa se patrunda circa 30 de minute. Se gusta salata de sare si piper, se adauga feliile de jambon taiate in doua si salata rupta fasii, se garniseste cu parmezanul (cascavalul) ramas si se serveste imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise