Salata de mazare

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 450 g boabe de mazare,
  • 4 catei de usturoi,
  • 1/2 lamaie confiata in ulei,
  • 4 linguri untdelemn,
  • 1 lingura otet,
  • 2 prize de chimen macinat,
  • 1 priza boia,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Curatati cateii de usturoi si taiati-i in doua pe lung. Incingeti uleiul intr-o cratita si puneti usturoiul sa se prajeasca incet, circa 5 minute, fara sa devina maroniu. Turnati peste el 300 ml de apa, sarati, piperati si lasati-l sa dea in clocot.

Adaugati lamaia confiata taiata bucati, chimenul, boiaua si otetul, incorporati mazarea si lasati sa fiarba incet. Serviti-o calduta. Atentie: pentru a confia lamaia, stergeti-o si lasati-o in ulei de masline (s-o acopere) cel putin 24 de ore.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise