Salata de orez

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g orez cu bobul lung,
  • 2 linguri frunzulite de busuioc tocate marunt,
  • 2 linguri patrunjel verde tocat,
  • 6 linguri otet alb aromat,
  • 8 linguri ulei,
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • 1 ceapa mica,
  • 1 catel de usturoi,
  • 4 rosii,
  • 1 ardei gras verde,
  • 1 ardei gras rosu (gogosar),
  • 1 castravete.
  • 1 knorr ardei si verdeturi
  • Petru 4 porţii

Mod de preparare

Se fierbe orezul (conform indicatiilor de pe punga) si se lasa sa se raceasca. Se prepara sosul, amestecand verdeata cu otet, ulei, sare si piper. Se taie ceapa marunt, se preseaza usturoiul si se adauga la sosul preparat anterior. Se curata rosiile de pielita, se incorporeaza jumatate din ele in sos si se mixeaza. Ardeii curatati de seminte si nervuri se taie fasii, castravetele cubulete si se amesteca cu orezul, impreuna cu rosiile ramase. Se stropeste salata cu sos si se serveste imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise