salata de orez.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g orez cu bobul lung,
  • 2 linguri frunzulite de busuioc tocate marunt,
  • 2 linguri patrunjel verde tocat,
  • 6 linguri otet alb aromat,
  • 8 linguri ulei,
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • 1 ceapa mica,
  • 1 catel de usturoi,
  • 4 rosii,
  • 1 ardei gras verde,
  • 1 ardei gras rosu (gogosar),
  • 1 castravete.

Mod de preparare

Se fierbe orezul (conform indicatiilor de pe punga) si se lasa sa se raceasca. Se prepara sosul, amestecand verdeata cu otet, ulei, sare si piper. Se taie ceapa marunt, se preseaza usturoiul si se adauga la sosul preparat anterior. Se curata rosiile de pielita, se incorporeaza jumatate din ele in sos si se mixeaza. Ardeii curatati de seminte si nervuri se taie fasii, castravetele cubulete si se amesteca cu orezul, impreuna cu rosiile ramase. Se stropeste salata cu sos si se serveste imediat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise